Menu

Παρουσίαση

Μια νέα, σύγχρονη φυσιοθεραπευτική μέθοδος, που ακούει στο όνομα Fysiotek, φαίνεται να είναι η απάντηση σε όλους όσους υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα.

Συνήθη περιστατικά που ταλαιπωρούν χιλιάδες άνδρες και γυναίκες , όπως οσφυαλγία, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, αυχενικό σύνδρομο, αυχενικός πονοκέφαλος, ίλιγγος ή ζαλάδα, αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, πόνοι πλάτης, ωμαλγία, γοναλγία, πόνοι στο ισχίο και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα , μετεγχειρητικά προβλήματα σπονδυλικής στήλης και άκρων, καθώς και αθλητικές κακώσεις, αντιμετωπίζονται πλέον χάρη σε ένα πρότυπο σύστημα αξιολόγησης και θεραπείας που συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής με την θεραπεία του αίτιου του μυοσκελετικού πόνου και όχι του συμπτώματος.

Το σύστημα βασίζεται στον συνδυασμό μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας με προέλευση την Αμερική που αξιολογούν και θεραπεύουν προβλήματα σπονδυλικής στήλης και περιφερειακών αρθρώσεων με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας σε συνδυασμό με προγράμματα αποκατάστασης και ασκήσεων ειδικών για κάθε ασθενή που επιτυγχάνουν την σταθεροποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος άρα δεν χρειάζονται επαναληπτικές συνεδρίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αντίθετα προτρέπουμε τους ασθενείς να αξιολογούν την σπονδυλική στήλη κάθε εξάμηνογια λόγους πρόληψης και να συνεχίζουν το πρόγραμμα των θεραπευτικών ασκήσεων ειδικά τα χρόνια περιστατικά.
Ο νέος ασθενής στο πρώτο ραντεβού δίνει λεπτομερές ιστορικό και εξετάζονται οι ήδη υπάρχουσες εξετάσεις [ακτινογραφίες, μαγνητικές κλπ.].Μετά γίνεται η αξιολόγηση με τα μηχανήματα του κέντρου όπως ψηφιακή θερμογραφία [ανιχνεύει τα κέντρα πόνου με τη διαφορά θερμοκρασίας στο σώμα], ψηφιακή αλγομετρία [μετρά τον πόνο του ασθενή και τον καταγράφει στον υπολογιστή], και επιφανειακό ηλεκτρομυογράφημα [μετρά την αγωγιμότητα των νεύρων και την συνεργασία τους με τους μυς], όπως και ψηφιακή στατική πελματογραφία [μετρά το πως ο ασθενής κατανέμει τα φορτία στο σώμα του] και κατασκευάζονται ειδικά πέλματα στις ΗΠΑ που λέγονται ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ για πρόληψη και καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Μετά περνάμε στο θεραπευτικό κομμάτι που ανάλογα ο ασθενής μπορεί να κάνει θεραπεία στο ειδικό μηχάνημα αποσυμπίεσης μεσοσπονδυλίων δίσκων που θεραπεύει προβλήματα κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου και αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης ή στο ειδικό μηχάνημα ‘ευθυγράμμισης’ της σπονδυλικής στήλης που με έναν ειδικό τρόπο ανιχνεύει τα σημεία πόνου στο σώμα και τα θεραπεύει ακολούθως.
Όλα τα μηχανήματα του FYSIOTEK δεν έχουν παρενέργειες για τον ασθενή, έχουν αντένδειξη τον καρκίνο και την προχωρημένη οστεοπόρωση [πάνω απο 50%]. Επίσης, έχουν σήμανση FDA και CE.
Το σύστημα αξιολόγησης και θεραπείας Fysiotek λοιπόν, δεν εστιάζει απλά στο σύμπτωμα αλλά διορθώνει το αίτιο και εκεί διαφέρει από τις συνήθεις φυσικοθεραπευτικές μεθόδους. Επίσης, δεν έχει παρενέργειες γιατί δεν χρησιμοποιεί ακτινοβολία. Πρόκειται για έναν τρόπο μηχανικής διάγνωσης και θεραπείας, προορισμένο να βοηθήσει ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται σε φαρμακευτική αγωγή και δεν αποτελούν χειρουργήσιμα περιστατικά.
Η μέθοδος Fysiotek ενώ είναι ευρέως διαδεδομένη στην Αμερική, στην Ευρώπη δεν είναι τόσο γνωστή. Στην Ευρώπη η συνήθης τακτική είναι η χορήγηση φαρμάκων για την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων.

« Το Fysiotek είναι η φυσικοθεραπεία του 21ου αιώνα. Οι ασθενείς έρχονται με τις ήδη υπάρχουσες εξετάσεις τους και αφού έχουν επισκεφθεί τον γιατρό τους, με τον οποίο επιθυμούμε συνεργασία, καθώς σε καμία περίπτωση δεν τον υποκαθιστούμε. Σκοπός μας είναι να υπάρχει μια μέση οδός ανάμεσα στο χειρουργείο και το φάρμακο, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα (π.χ. υπερτασικοί) ή δεν αντιδρούν θετικά σε αυτά.»